Norrmalm

Familjerådgivning Norrmalm, Stockholm​

Hitta till mottagningen

Med endast några få minuters promenad från Stockholms central är ni varmt välkomna till familjerådgivning i vår gemytliga och stillsamma mottagning på Wallingatan 3. Åker du tunnelbana är de närmaste T-banestationerna Hötorget och Rådmansgatan längs den gröna linjen.

Parterapi via nätsamtal

För dig som har svårt att ta dig till mottagningen kan nätsamtal vara ett bra val. Då möter du din familjerådgivare i din trygga hemmiljö genom att koppla upp dig digitalt på din dator eller mobiltelefon.

Det har varit hjälpsamt att få ta upp saker i en atmosfär där man verkligen känner sig hörd. Uppföljande frågor har hjälpt att sätta ord på det jag känner och få min partner att förstå mig

Möt vår familjerådgivare

Anna Maria Brandt

Jag är socionom och legitimerad psykoterapeut med mångårig erfarenhet av att arbeta med parterapi och familjerådgivning. Till mig är man välkommen som par, syskon och som förälder med vuxet barn. 

Vi sätter relationen i fokus och ni får möjligheten att under trygga former stanna upp vid de problem och utmaningar som ni möter inom er relation. Parterapin är en trygg plats för var och en att ärligt möta och delge sina tankar och känslor för ömsesidig förståelse och ökad närhet. Jag arbetar för att vara lyhörd och flexibel och är mån om att ni båda ska uppleva att kontakten är väl fungerande.

Vi utgår från Emotionellt fokuserad parterapi (EFT), som är en evidensbaserad metod. Många upplever metoden som effektiv för att förbättra och fördjupa våra närmaste relationer.

Det finns många skäl till att gå i parsamtal. Många söker samtal när de upplever att de har fastnat i ett relationsmönster som är svårt att bryta. I andra fall kan det handla om att reda ut en konfliktsituation som är återkommande och störande.

Många gånger kommer även par som genom samtal vill förhindra framtida problem eller som på allvar funderar på om de vill stanna i relationen eller bryta upp och gå vidare. Det kan också finnas situationer där tvivlen är stora eller att man inte kan försonas, konflikterna eller såren har blivit fördjupa. Parterapin kan då hjälpa er att separera så skonsamt som möjligt.

Jag har stor vana vid att möta människor i alla åldrar som är i akut kris och att behandla allt från enklare till mer komplex problematik. Något som ofta har utvecklats under en längre tid. Jag arbetar också med komplicerad sorg som uppstått efter plötsliga och traumatiska förluster. Ett annat område är barnlöshetsproblematik, där jag träffar par och enskilda.

Om du önskar boka en tid eller funderar över om familjerådgivning kan vara till hjälp för dig och din partner eller närstående så är du varmt välkommen att kontakta mig.

Den här webbsidan använder kakor för att förbättra din upplevelse.