Priser för familjerådgivning

Stockholm och andra anslutna kommuner

Subventionerat pris

Parsamtal sthlm har avtal med och är därmed godkänd att erbjuda familjerådgivning i flera stockholmskommuner med subventionerat pris.

Danderyd

Pris: 350 kr för 90 minuter, 1-5 samtal

Lidingö

Pris: 415 kr för 90 minuter, 1-6 samtal

Nacka

Pris: 450 kr för 90 minuter, 1-8 samtal

Stockholm

Pris: 450 kr för 90 minuter, 1-10 samtal
(avtal genom delägarskap i Allvarligt Talat – Stockholms familjerådgivare)

Täby

Pris: 400 kr för 90 min, 1-5 samtal

För avbokning gäller senast 24 timmar innan inbokat samtal, därefter debiteras full egenavgift.

Så här går det till

Kontakt

Vi tar emot förfrågan via e-post eller kontaktformulär. Vi har som målsättning att svara inom 24 timmar från det att förfrågan tagits emot.
Om ni vill ha ett samtal över telefon för frågor om familjerådgivningen kommer vi överens om en telefontid som passar annars går det även bra att skriva. Vi ger därefter förslag på tid för ett första möte, alltid inom två veckor.

Efter överenskommen tid skickas en bekräftelse via e-post eller sms tillsammans med vägbeskrivning och annan information som ni behöver. I mån av lediga tider erbjuder vi både kontors- och kvällstider

Första möte

När ni kommer till oss första gången så informerar vi om ramarna för familjerådgivningen.
Exempelvis vår tystnadsplikt, antalet gånger som det subventionerade priset gäller i just er kommun och avbokningsregler.

Vi berättar även om den metod som vi till största delen arbetar med – EFT – Emotionellt fokuserad parterapi.

Vi ber er ge en kort bakgrundsbeskrivning om hur länge ni har varit tillsammans (om det gäller parsamtal), ålder och familjesituation. Sedan får ni berätta vad det är ni vill ha hjälp med och vad ni upplever som problematiskt i relationen. I slutet av samtalet bokar vi in en ny tid eller en serie av samtal beroende på behov och vad som passar er bäst.

Forsättning

Vid behov löper samtalen på utifrån vår överenskommelse. Fokus ligger på det som ni vill ha hjälp med.
Vid kris försöker vi i möjligaste mån ge täta tider och skräddarsy utifrån behov och för att vardagen ska kunna klaras av. I slutet av varje samtal stämmer vi av hur ni upplevt samtalet.

Avslutning

Avslutningsvis stärks och befästs den förändring som skett under samtalen. Vi stämmer av hur ni upplevt samtalen och om det finns något som ni önskar ta upp innan avslut.
Det kan röra sig om någon fråga som väckts under familjerådgivningens gång eller någon reflektion som dykt upp. I de fall kommunen har någon utvärderingsblankett får ni med er den eller en hänvisning till länk på kommunens hemsida där utvärdering kan fyllas i. Under vissa månader har vi själva en utvärderingsblankett som ni gärna får fylla i om ni vill.

Den här webbsidan använder kakor för att förbättra din upplevelse.