Familjerådgivning Stockholm – Östermalm

Du tar dig  smidigt till vår familjerådgivning  även från Täby, Lidingö, Danderyd, Norrmalm med mera.

Välkommen till vår mottagning på Riddargatan 12a, endast 100 meter från Östermalms tunnelbanestation. Hit tar du dig extra smidigt från närliggande områden som Norrmalm, Täby och Lidingö. Här arbetar vi i en mysig lokal som ligger mot en lugn innergård på tredje våningen.

Parterapi via nätsamtal

För dig som har svårt att ta dig till mottagningen kan nätsamtal vara ett bra val. Då möter du din familjerådgivare i din trygga hemmiljö genom att koppla upp dig digitalt på din dator eller mobiltelefon.

På Östermalm möter du våra familjerådgivare:

Camilla Grünbaum

Camilla Grünbaum

Familjerådgivare, Östermalm Stockholm

Jag är legitimerad psykoterapeut. Min grundutbildning är socionom med systemisk familjeterapiutbildning. Jag använder även kognitiva tekniker, och är utbildad i Emotionellt fokuserad parterapi (EFT) och Eye Movement Desensitization and Reprocessing Therapy (EMDR). Sedan mer än 25 år tillbaka arbetar jag heltid som psykoterapeut med individer, par och familjer. 

Vi är alla beroende av relationerna med de som står oss närmast. När en parrelation inte fungerar påverkar det hela livet. Att gå i samtal med sin partner är inte ett tecken på misslyckande, utan snarare tvärtom. Tillsammans investerar ni i er relation och i er själva. Att gå på samtal tillsammans som par för att förändra sitt sätt att vara med varandra, så att båda mår bättre, är mycket verksamt.

Om det finns osäkerhet om relationens vara eller icke vara, eller om ni fattat beslut om separation, kan samtal med emotionellt fokus vara till stor hjälp. Efter otrohet eller andra former av relationsbrott behöver man ofta stöd för att kunna gå vidare.

​Jag erbjuder parsamtal med den känslofokuserade terapiformen EFT. Det finns starkt vetenskapligt stöd för att EFT är till hjälp för par. I EFT fokuserar vi på att bryta destruktiva mönster och skapa ökad närhet och trygghet i relationen. Om du har frågor eller vill boka en tid är du varmt välkommen att höra av dig till mig på Parsamtal Sthlm.

Helene Cederström

Helene Cederström

Socionom, Diplomerad parterapeut, Grundläggande psykoterapiutbildning, Grundkurs i EFT (emotionellt fokuserad terapi)

Som parterapeut, erbjuder jag er en möjlighet att skapa varaktig förändring och uppnå ökad trygghet och närhet i er relation. I våra samtal kommer vi att utforska era känsloreaktioner för att förstå de djupare behov, som kan finnas bakom reaktionerna. Tillsammans kan vi synliggöra de mönster som ibland skapar avstånd och konflikter mellan er, och arbeta mot att bryta dessa mönster.

Jag har mångårig erfarenhet av att stödja blivande och nyblivna föräldrar i den komplexa dynamiken som den nya familjesituationen kan innebära. För många är denna period fylld av både glädje och kaos. Genom att erbjuda en trygg och professionell närvaro kan vi tillsammans arbeta för att bygga en stark grund för er familj, där ni kan trivas och utvecklas tillsammans.