Östermalm

Familjerådgivning Östermalm, Stockholm

Hitta till mottagningen

Välkommen till vår mottagning på Riddargatan 12a, endast 100 meter från Östermalms tunnelbanestation. Hit tar du dig extra smidigt från närliggande områden som Norrmalm, Täby och Lidingö. Här arbetar vi i en mysig lokal som ligger mot en lugn innergård på tredje våningen.

Du tar dig smidigt till vår familjerådgivning även från Täby, Lidingö, Danderyd, Norrmalm med mera.

Parterapi via nätsamtal

För dig som har svårt att ta dig till mottagningen kan nätsamtal vara ett bra val. Då möter du din familjerådgivare i din trygga hemmiljö genom att koppla upp dig digitalt på din dator eller mobiltelefon.

Vi har fått hjälp med att förstå varandras behov och att kunna möta de behoven på ett bra sätt

Möt våra familjerådgivare

Camilla på familjerådgivning och parterapi Stockholm, Östermalm, Täby

Camilla Grünbaum

Jag är legitimerad psykoterapeut. Min grundutbildning är socionom med systemisk familjeterapiutbildning. Jag använder även kognitiva tekniker, och är utbildad i Emotionellt fokuserad parterapi (EFT) och Eye Movement Desensitization and Reprocessing Therapy (EMDR). Sedan mer än 25 år tillbaka arbetar jag heltid som psykoterapeut med individer, par och familjer. 

Vi är alla beroende av relationerna med de som står oss närmast. När en parrelation inte fungerar påverkar det hela livet. Att gå i samtal med sin partner är inte ett tecken på misslyckande, utan snarare tvärtom. Tillsammans investerar ni i er relation och i er själva. Att gå på samtal tillsammans som par för att förändra sitt sätt att vara med varandra, så att båda mår bättre, är mycket verksamt.

Om det finns osäkerhet om relationens vara eller icke vara, eller om ni fattat beslut om separation, kan samtal med emotionellt fokus vara till stor hjälp. Efter otrohet eller andra former av relationsbrott behöver man ofta stöd för att kunna gå vidare.

​Jag erbjuder parsamtal med den känslofokuserade terapiformen EFT. Det finns starkt vetenskapligt stöd för att EFT är till hjälp för par. I EFT fokuserar vi på att bryta destruktiva mönster och skapa ökad närhet och trygghet i relationen. Om du har frågor eller vill boka en tid är du varmt välkommen att höra av dig till mig på Parsamtal Sthlm.

Helene Cederström

Socionom, Diplomerad parterapeut, Grundläggande psykoterapiutbildning, Grundkurs i EFT (emotionellt fokuserad terapi)

Som parterapeut, erbjuder jag er en möjlighet att skapa varaktig förändring och uppnå ökad trygghet och närhet i er relation. I våra samtal kommer vi att utforska era känsloreaktioner för att förstå de djupare behov, som kan finnas bakom reaktionerna. Tillsammans kan vi synliggöra de mönster som ibland skapar avstånd och konflikter mellan er, och arbeta mot att bryta dessa mönster.

Jag har mångårig erfarenhet av att stödja blivande och nyblivna föräldrar i den komplexa dynamiken som den nya familjesituationen kan innebära. För många är denna period fylld av både glädje och kaos. Genom att erbjuda en trygg och professionell närvaro kan vi tillsammans arbeta för att bygga en stark grund för er familj, där ni kan trivas och utvecklas tillsammans.

Jayesh Lindh

Jag är beteendevetare och legitimerad psykoterapeut och arbetar med individual, par- och gruppsykoterapier. I det terapeutiska arbetet praktiserar jag ett integrativt förhållningssätt vilket bygger på en öppenhet för olika psykoterapeutiska teorier och evidensbaserade metoder. 

Målet är att de psykoterapeutiska metoderna ska bli så verksamma och effektiva som möjligt för dig och din partner i er terapi. De metoder jag främst arbetar med vid parterapi är Emotionally Focused Couple Therapy (EFCT) och Integrative Behavioral Couple Therapy (IBCT). Båda metoderna är väl beprövade behandlingsformer foch vilar på en gedigen vetenskaplig grund.

Som parterapeut är mitt främsta mål att skapa en säker och stödjande miljö där du och din partner kan utforska era relationella utmaningar och svårigheter med målet att skapa varaktig förändring och uppnå ökad trygghet och närhet mellan er. 

Jag tror på att varje par är unikt och att det inte finns någon ”one-size-fits-all” lösning när det gäller relationer. Därför anpassar jag mina metoder och tekniker efter era individuella önskemål där ni är experten på er själva och jag bidrar med mina kunskaper för att hjälpa er på bästa sätt.  

Oavsett vad vi arbetar med behöver parterapin innehålla ett visst moment av att närma sig svårigheter genom att aktivera känslor i rummet. Jag ser det som min uppgift att skapa en trygg miljö och en god relation där ni känner er bekväma med att vi tillsammans utforskar sidor hos er som kanske tidigare undvikits eller inte kunna uttryckas. När ni arbetar tillsammans med mig kan ni förvänta er tillgänglighet, lyhördhet, engagemang och värme.

Den här webbsidan använder kakor för att förbättra din upplevelse.